INSTRUCTIEOp deze pagina vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Heb je een vraag over inloggen of over het gebruik van de agenda? Klik dan op de corresponderende button:


Wat is de lenteschool?

De lenteschool is een programma om je te helpen over te gaan naar het volgende leerjaar. Dit doen we door meerdere dagen lang intensief met je te werken aan één vak. Je werkt in kleine klasjes zodat we veel tijd hebben om je persoonlijke uitleg te geven. We volgen een lesrooster van drie lesblokken met pauzes ertussen. In de lenteschool krijg je veel individuele aandacht en uitleg, maar je zult ook veel zelf aan het werk zijn.

dagroosterWat moet ik meenemen?

Zorg dat je schrijfmateriaal, je rekenmachine, een nieuw schrift en al je boeken voor jouw vak meeneemt. Extra oefenmateriaal (als je dat hebt) is altijd handig. Neem ook je binas mee indien nodig.

Het is ook handig om je eigen laptop bij je te hebben, waar je de formulieren mee kunt invullen. Dit kan ook op je telefoon, maar die moet je daarna steeds weer inleveren.

Waarom moet ik mijn zelfreflectie invullen?

Omdat je groeit door te reflecteren op hetgeen je doet. Aan het einde van het tweede lesblok vul je daarom het zelfreflectieformulier in. Je krijgt van je begeleider een linkje hiervoor. Jouw docenten vinden het belangrijk dat je op je eigen leerproces kunt reflecteren, aan kunt geven wat je geleerd hebt en waar je nog mee aan de slag moet. Jouw reflectie zegt iets over jouw groei en of je vooruit bent gegaan.

Op basis van je zelfreflectie kun je indien nodig ook je dagplanning in je agenda aanpassen, door werk dat nog niet af is naar het volgende lesblok te schuiven. Of juist af te vinken natuurlijk, wanneer je iets eerder af hebt dan verwacht.


Krijg ik een dagtoets?

Ja, aan het einde van de middag, meestal in lesbok 3, krijg je een klein toetsje. Hierin staan enkele vragen waarmee we toetsen hoe het vandaag is gegaan. Deze toets kan op verschillende manieren worden afgenomen door je begeleider. Van je begeleider krijg je een beoordeling voor deze toets: voldoende of nog niet voldoende. Als er tijd is kan het toetsje samen besproken worden.

Wie ontvangt het dagverslag?

Aan het einde van de dag sturen we een kort dagverslag naar je ouders, je mentor en je docent. In dit dagverslag kunnen ze lezen waaraan je hebt aan gewerkt en hoe dat is gegaan. Ook het resultaat van de dagtoets is er in terug te vinden en natuurlijk ook of je op tijd of te laat in de klas was.Kan ik mijn begeleider evalueren?

Ja, aan het einde van iedere dag krijg je van je begeleider nog een linkje voor een korte enquête. We willen graag elke middag van je weten hoe het is gegaan en wat wij eventueel kunnen verbeteren. Je kunt in de enquête aangeven waarin jouw begeleider goed is volgens jou, maar ook wat hij of zij nog zou kunnen verbeteren.

Hoe ziet de laatste dag eruit?

De laatste dag ziet er iets anders uit dan de dagen ervoor. In het laatste blok vul je de eindevaluatie in over de lenteschool. Je hoeft deze middag geen begeleiderenquête in te vullen.